Dezert: Pannacotta

Dezert: Pannacotta

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Buratta
Smotana
Tonka fazuľa
Cukor
Želatína
Biela čokoláda 
Soľ
Mrazené čierne ríbezle 
Garnish (medové hviezdičky, chipsy z bielej čokolády, bazalkový olej)

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Smotanu s cukrom a tonkou privedieme do varu. Želatínu namočíme do studenej vody a po zmäknutí ju pridáme do precedenej smotany. Pridáme burratu, všetko spolu rozmixujeme a opäť precedíme. Zmes nalejeme do silikónových foriem a necháme chladiť do večera. Bielu čokoládu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C, kým nezačne karamelizovať. Po vybratí ju osolíme soľou Maldon a premiešame. 

Sorbet:

Mrazené ríbezle vložíme do mixéra a postupne pridávame simple sirup podľa potreby. Hotový sorbet uložíme do mrazničky.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať