Predjedlo: Pstruh

Predjedlo: Pstruh

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny: 

Rybacia roláda:

pstruh pak choi, limetka, soľ, cukor, muškátový orech, čierne mleté korenie, smotana, žĺtok

Plnený zemiak:

baby zemiak, slanina, šampiňóny, šalotka, cesnak, soľ, cukor, bryndza, chips z rybacej kože

Sandefjord:

rybací fond, šalotka, cremefraiche, máslo, kaviár zo pstruha, soľ, cukor, pažítka, kôprový olej
 

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Pstruh:

Pstruha si vyfiletujeme, orežeme a stiahneme z kože. Filet upravíme do požadovaného tvaru a vložíme do mokrého brinu. Kožu z ryby odložíme sušiť na chipsy. 

Faš zo pstruha:

Zvyšné orezy rozmixujeme spolu so smotanou, žĺtkom, soľou, cukrom, muškátovým orieškom, limetkovou kôrou a čiernym mletým korením na jemnú hmotu, ktorá konzistenciou pripomína paštétu. Pripravenú faš zavákuujeme, aby sme odstránili vzduch. Necháme chvíľu odležať a medzičasom si pripravíme listy pak choi. 

Pak choi listy:

Zo zeleniny vyrežeme zelené časti listov a krátko ich zblanšírujeme. Následne ich poriadne osušíme, aby sme sa zbavili prebytočnej vody.  

Roláda zo pstruha:

Filety vyberieme z brinu a osušíme. Na dosku si natiahneme fóliu a uložíme na ňu zblanšírované listy pak choi. Na listy položíme osušeného pstruha a navrch pridáme pripravenú faš. Rovnomerne ju rozotrieme a uhladíme. Rybu následne zabalíme do listov a fólie, pričom roládu poriadne stiahneme, aby si udržala tvar. Vytvarovanú roládu vložíme do vákuovacieho vrecka, zavákuujeme a pripravíme v sous-vide – 45 °C, 25 minút.

Plnený zemiak:

Zo zemiakov vydlabeme vnútro. Na panvici opečieme slaninu, po jej vyškvarení pridáme šampiňóny, šalotku, cesnak a bryndzu. Zmes dochutíme soľou a cukrom. Do tejto zmesi pridáme vydlabanú časť zemiakov a premiešame. Vydlabaný zemiak opečieme v masle na panvici a osolíme. Následne ho naplníme pripravenou zmesou a odložíme bokom. 

Sandefjord:

Do rybacieho fondu pridáme šalotku a zohrejeme ho (neprivádzame do varu). Pridáme crème fraîche a premiešame. Postupne zašľahávame maslo po malých častiach – maslo sa musí topiť pomaly, aby sa omáčka glazovala. Nakoniec pridáme čerstvo nasekanú pažítku a kaviár. Dochutíme soľou a cukrom.  

Chipsy z rybacej kože:

Vysušenú rybaciu kožu vypražíme v oleji a uložíme na servítku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať