-
02.06.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Pstruh
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
Rybacia roláda:
pstruh pak choi, limetka, soľ, cukor, muškátový orech, čierne mleté korenie, smotana, žĺtok
Plnený zemiak:
baby zemiak, slanina, šampiňóny, šalotka, cesnak, soľ, cukor, bryndza, chips z rybacej kože
Sandefjord:
rybací fond, šalotka, cremefraiche, máslo, kaviár zo pstruha, soľ, cukor, pažítka, kôprový olej
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Pstruh:
Pstruha si vyfiletujeme, orežeme a stiahneme z kože. Filet upravíme do požadovaného tvaru a vložíme do mokrého brinu. Kožu z ryby odložíme sušiť na chipsy.
Faš zo pstruha:
Zvyšné orezy rozmixujeme spolu so smotanou, žĺtkom, soľou, cukrom, muškátovým orieškom, limetkovou kôrou a čiernym mletým korením na jemnú hmotu, ktorá konzistenciou pripomína paštétu. Pripravenú faš zavákuujeme, aby sme odstránili vzduch. Necháme chvíľu odležať a medzičasom si pripravíme listy pak choi.
Pak choi listy:
Zo zeleniny vyrežeme zelené časti listov a krátko ich zblanšírujeme. Následne ich poriadne osušíme, aby sme sa zbavili prebytočnej vody.
Roláda zo pstruha:
Filety vyberieme z brinu a osušíme. Na dosku si natiahneme fóliu a uložíme na ňu zblanšírované listy pak choi. Na listy položíme osušeného pstruha a navrch pridáme pripravenú faš. Rovnomerne ju rozotrieme a uhladíme. Rybu následne zabalíme do listov a fólie, pričom roládu poriadne stiahneme, aby si udržala tvar. Vytvarovanú roládu vložíme do vákuovacieho vrecka, zavákuujeme a pripravíme v sous-vide – 45 °C, 25 minút.
Plnený zemiak:
Zo zemiakov vydlabeme vnútro. Na panvici opečieme slaninu, po jej vyškvarení pridáme šampiňóny, šalotku, cesnak a bryndzu. Zmes dochutíme soľou a cukrom. Do tejto zmesi pridáme vydlabanú časť zemiakov a premiešame. Vydlabaný zemiak opečieme v masle na panvici a osolíme. Následne ho naplníme pripravenou zmesou a odložíme bokom.
Sandefjord:
Do rybacieho fondu pridáme šalotku a zohrejeme ho (neprivádzame do varu). Pridáme crème fraîche a premiešame. Postupne zašľahávame maslo po malých častiach – maslo sa musí topiť pomaly, aby sa omáčka glazovala. Nakoniec pridáme čerstvo nasekanú pažítku a kaviár. Dochutíme soľou a cukrom.
Chipsy z rybacej kože:
Vysušenú rybaciu kožu vypražíme v oleji a uložíme na servítku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
- 02.06.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlo
Bez servítky
V Bez servítky príde k NEBEZPEČNEJ situácii: MOJSEJOVÁ utiekla z Kristíninho programu v aute!
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik