Dezert: Tiramisu

Dezert: Tiramisu

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Piškotová plnka:

Piškóty
Rum
Amaretto
Cukor
Káva

Krém z bielej čokolády:

Smotana
Mascarpone
Biela čokoláda
Želatína
Baileys
Práškový cukor

Panna cotta:

Smotana
Kryštálový cukor
Želatína
Kakao
Káva

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Piškótová plnka:

Piškóty si rozmixujeme a namočíme do vychladenej kávy, ktorú ochutíme Rumom a Amarettom. Necháme 2 minúty odpočívať. Naplníme si tieto piškóty do silikonových foriem a vložíme do mrazu na 10 minút. Kým nám tieto piškóty mrznú, pripravíme si krém z bielej čokolády (5 minút).

Krém z bielej čokolády:

Zohrejeme si smotanu, do ktorej primiešame mascarpone a bielu čokoládu. Miešame až kým sa nám nerozpustí čokoláda. Primiešame želatínu a premiešame. Takto pripravený krém si necháme vychladiť. Po vychladení krém vyšľaháme s práškovým cukrom a Baileys. Vyšľahaný krém si naplníme do silikónových foriem. 

Panna cotta:

Smotanu si zohrejeme a pridáme kryštálový cukor. Privedieme do varu a pridáme kakao a kávu. Na konci pridáme želatínu, premiešame a vlejeme do silikonových foriem. Vložíme do mrazu.  

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať