Dezert: Kráska kyprých tvarov

Dezert: Kráska kyprých tvarov

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Bao knedľa (múka 600 g, droždie 7 g (2 ČL), prášok do pečiva 6 g (2 ČL), soľ 3 g (1/2 ČL), cukor 3 PL (40 g), plnotučné mlieko 360 ml (1,5 šálky) - mak - práškový cukor - maslo - čučoriedkový teplý rozvar (100 g čučoriedky, 25 g cukor krupica, 25 ml vody, šťava z 1 citróna) - kyslá smotana 300 ml - mäta

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Bao:

Zmiešajte instantné droždie a kryštálový cukor s plnotučným mliekom, ktoré má okolo 35 C. Nechajte 5 minút odležať. Vo veľkej miske zmiešame všetky suché ingrediencie. K suchým ingredienciám pridáme zmes mlieka a droždia a miešame, kým nevznikne husté cesto. Miesime 3 minúty. Zakryť fóliou a nechajte 10 minút odpočívať. Odstráňte z plastového obalu a mieste ešte asi 1 minútu. Jemne zvinieme do gule a vložíme do vymastenej misy, prikryjeme fóliou a necháme kysnúť 1 hodinu pri izbovej teplote. Vystrihnite 20 kusov pečiaceho papiera v tvare štvorca. Keď cesto vykysne, vytlačte všetok vzduch a nakrájajte ho na 15-20 kúskov (50-70 g). Formujte do pekných guľôčok a prikryte vlhkou utierkou. Vytvarujte na jemne pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkaním na kusy s rozmermi 5x10x0,5 cm. Jednu stranu jemne potrieme olejom a preložíme cez taco-štýl a položíme na kúsok pečiaceho papiera. Uložíme na plech a prikryjeme vymastenou fóliou. Dôkaz 15 minút pri izbovej teplote. Nastaviť parný kôš nad hrniec s jemne vriacou vodou a presuňte bao na pečiacom papieri do parného hrnca. Prikryjeme a necháme 10 minút v pare. Po 10 minútach znížte teplo, ale nechajte pokrievku a nechajte v parnom hrnci ešte 4 minúty. Položte na plech alebo tanier pokrytý fóliou, aby ste zabránili vysychaniu.

Čučoriedkový rozvar:

Všetky suroviny priveďte do varu. Potom zoslabnite teplotu a nechajte 10 minút "prebublávať".

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať