Dezert: Vegánske palacinky

Dezert: Vegánske palacinky

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny

soľ + sóda bikarbóna 

trs.cukor, vanilkový lusk

hladká pš. múka

sojové mlieko

džem vegan: agar, pivo (limetkové gose), trst.cukor, limetková šťava, limetková kôra

pivna zmrzlina: pivo (ipa s kalamansi), 40 % smotana, plnotuč. mlieko, cukor trst., žĺtka, šťava z kumquatu, cukor

Bez servítky

Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Do rastlinného mlieka pridajte všetky suché ingrediencie a nakoniec aj múku. Múku pridávajte postupne a miešajte aby nevznikli hrudky. Nebojte sa pridať viac múky alebo mlieka, ak by cesto bolo príliš tekuté alebo husté. Na dosiahnutie krásne tenkých palaciniek chcete tekutejšie cesto. Na mierne vyšší oheň dajte palacinkovú panvicu. Jemne ju potrite olejom. Ak máte veľkú palacinkovú panvicu tak vám z cesta vznikne asi 6 palaciniek. Keď je panvica s olejom rozpálená nalejte dostatočné množstvo cesta do stredu. To môže byť ⅓ alebo ¼ odmernej šálky pri menšej panvici. Cesto pohybom panvice rozlejte po celom jej povrchu a nechajte pražiť kým sa nevytvoria na hornej strane bublinky. Potom palacinku obráťte a znova pár minút pražte.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať