Dezert: Sladkoslaný lep

Dezert: Sladkoslaný lep

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

mango

kokosové mlieko

škrob

ryža

cukor

mangové želé 

soľ 

voliteľné: sezamové semienka alebo mungo fazuľky na posypanie

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Najskôr si prepláchnite lepkavú ryžu a nechajte ju namočenú aspoň hodinu, ideálne cez noc. Potom ju uvarte nad parou, nie vo vode, kým nebude mäkká a lepkavá – zvyčajne to trvá približne 20 až 25 minút. Medzitým si v menšom hrnci zohrejte kokosové mlieko, do ktorého pridáte cukor a štipku soli. Zmes len zohrejte, nevarte ju. Keď je ryža hotová, zmiešajte ju s väčšinou tejto kokosovej zmesi a nechajte ju pár minút postáť, aby dobre nasiakla chuťou. Zo zvyšku kokosového mlieka si môžete pripraviť omáčku na poliatie – stačí pridať trochu škrobu rozmiešaného vo vode a krátko povariť, aby mierne zhustla. Na tanier naservírujte lepkavú ryžu, vedľa poukladajte nakrájané zrelé mango, polejte kokosovou omáčkou a posypte sezamovými semienkami alebo chrumkavou mungo fazuľkou.  

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať