Predjedlo: Od kardiológa šup k dermatológovi

Predjedlo: Od kardiológa šup k dermatológovi

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

kuracie srdiečka

mrkva

petržlen

zeler

cibuľa

cesnak

koreniny, soľ

acidofilné mlieko

tymian

olej

maslo

bravčová masť

zemiaky

vajce

polohrubá múka

tvaroh hrudkový

kuracie kože

chlieb

chren

kôpor

čilli

demiglas

červená repa

jablko

olivový olej extra virgin

malinový ocot

želatina plátková

cukor kryštálový

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Chrenová pena - uvarená zelenina z vývaru, vývar, cukor, acidofilné mlieka a nastrúhame čerstvý chren. Rozmixujeme, pridáme napučanú želatínu a scedíme do sifónovej fľaše. Srdiečka scedíme z nálevu, osušíme a sprudka opečieme na oleji ochutíme soľou, korením z mlynčeka a tymianom a premiešame v zredukovanom demiglase, zjemníme maslom. Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme hrudkový tvaroh, vaječný žĺtok, soľ, mleté korenie z mlynčeka a muškátový orech. Spojíme polohrubou múkou a vypracujeme jednoduchšie cesto, ktoré tvarujeme ako dolky/ lievančeky a opekáme z každej strany na masti približne 4 minúty.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať