Predjedlo: Pstruh na viac spôsobov

Predjedlo: Pstruh na viac spôsobov

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Pstruh udený 150 g (z voľného chovu)

Na paštétu: 

Pečienky zo pstruha 150 g
Olej olivový 25 ml
Maslo 150 g
Brandy 50 ml
Soľ korenie
Šalotka 100 g

Na brioche:

Maslo 100 g
Muka hladká 300 g
Droždie 20 g
Soľ korenie
Šťava z ihličia 100 ml
Ferment citróny pasta 50 g

Na grawlax:

Pstruh 100 g
Sol 50 g
Cukor 50 g
Borovička 25 ml

Zdroj fotky TV JOJ

Na studenú zálievku:

Ihličie 50 g
Bazalka 20 g

Uhorka 150 g
Vanilka lusk 1 ks
Kiwi 2 ks
Domaci vanilkový cukor 30 g

Postup:

Pstruh (budem chytať v jazierku a potom ho dám na pahrebu zaúdiť). 10 minút údenia, Z pečienky zo pstruha urobím paštétu na koňaku a masle, Urobím aj rýchlu brioche z ihličia a ferment citrónov (citróny mam už naložené). Časť filety urobím aj grawlax na borovičkovej soli. A mäso z údeného pstruha naskladám do taniera s bylinkami a zalejem zálievkou z ihličia, bazalky a vanilky.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať