Predjedlo: Najskôr nabrúsim a potom to spustím

Predjedlo: Najskôr nabrúsim a potom to spustím

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Tatarák:

Špice zo sviečkovice 600 g

Ustrice 6 ks

5 ks vajec

Nori riasa 4 x

Kimchi 40 g

Japonská majonéza 100 g

citrón 1 ks

Tempura cestíčko 200 g

Ryžová múka

Olej

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Špice zo sviečkovice nakrájame na malinke kocky, pridáme korenie, sójovú omáčka, citrónovú a limetovú šťavu. Ešte osolíme a pridáme pridáme japonskú majonézu v ktorej je údená paprika. Tempuru zmiešame s vajíčkom a ľadovou vodou a dáme odstáť do chladu. Ustrice si očistime poriadne opláchneme ľadovou vodou a vysušíme. Ustrice poprášime ryžovou múkou a vložíme do tempury a oleja ktorý ma 180 °C a pražíme do zlatista. Vyberieme na papier a položíme na tataracik medzi slzu japonskej majonézy a údenej papriky.

Perly z bielka:

bielko si dáme do fľašky s úzkym otvorom a jemne kvapkáme vedľa seba do tvaru slimáčika so oleja ktorý ma 70 °C po minútke pridáme na 80 °C a necháme 10minut v nutri a vyberáme do studeného osoleného oleja a posypeme nim tatarák, na konci pridáme trebulku.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať