Predjedlo: Z najhlbšieho pekla

Predjedlo: Z najhlbšieho pekla

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ryba:

Maslo 300 g

Morský čert 500 g

Zázvor 50 g

Cesnak 2 strúčiky

Citrónová tráva 1ks

Potrebujeme:

Maslo si na slabom stupni na indukcii pretavím v malom hrnčeku, keď začne hnednúť tak ho precedím. Pridám do masla na jemno nakrájaný zázvor, nakrájanú citrónovú trávu a celé strúčiky cesnaku a vložím doňho aj na 100g nakrájané kúsky z filetu ryby, ktoré som si pred tým nasolil. Rybu konfitujem v pretavenom masle cca 5 minút na miernom stupni indukcie.

Espuma:

Zázvor 50 g

Kokosové mlieko 400 ml

Smotana 33 % 100 ml

Limetové listy 5 ks

Tom kha pasta 30 g

Koriander vňať 5 g

Limetka 1 ks

Kari korenie zmes 2 g

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Na oleji si opražím najemno nakrájaný zázvor, tom kha pastu a kari korenie. Pridám kokosové mlieko, smotanu, limetové listy, koriander, soľ a korenie. Povarím cca 10 minút a precedím cez jemné sitko. Omáčku si dám do sifónovej fľaše, použijem jednu bombičku co2 a poriadne pretrepem.

Pyré:

Karfiol 1 ks

Smotana 33 % 100 ml

Maslo 100 g

Miso pasta 50 g

Sezamový olej

Postup:

Na masle si opražím nakrájaný karfiol bez hlubu osolím, okorením, zalejem smotanou a povarím cca 15min. Pridám miso pastu a sezamový olej a rozmixujem najemno.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať