-
07.11.2014 - 07:00
Ako si urobiť domácu majonézu? Tajomstvo je v správnom dávkovaní oleja!
Gabo Kocák vám prezradí svoj recept.
Každá dobrá gazdiná (alebo aj gazda) vám povie, že niet nad domácu majonézu a tej kupovanej by ste sa mali vyhnúť oblúkom, pretože vyrobiť si ju doma, je veľmi jednoduché. Receptov na domácu majonézu nájdete na internete hneď niekoľko, no vybrať si ten správny, podľa ktorého vám domáca majonéza naozaj vyjde, už až také jednoduché nie je. Preto sa s nami podelil šéfkuchár Gabo Kocák o svoj recept. Jeho základom je pomer vajíčok 2:1 – na dve žĺtka použijeme jedno bielko, tie šľaháte ručným mixérom a popritom prilievate na striedačku olivový a repkový olej. Tajomstvo dobrej domácej majonézy spočíva v tom, že olej do vajíčok nenalejete naraz, lebo by sa mohol zraziť, ale postupne po troškách. Majonézu môžete následne prispôsobiť svojim potrebám. „Pridáš kari, máš kari majonézu, pridáš trošku sójovej omáčky, máš sójovú majonézu,“ prezrádza Gabo.
Sledujte reláciu 15 min. kuchár v nedeľu o 17:15 na JOJke!
- 07.11.2014 - 07:00
Nemáte poruke portské víno? Vyrobte si ho doma za pár sekúnd!
Evelyn zdolala aj profi kuchára: Gabo chcel pre záchvaty smiechu zastaviť nakrúcanie!
Už ako malé dieťa sa nebál ostrých hračiek: Prachař sa v kuchyni najradšej zabáva s nožmi!
Mäso po záruke či kuchárova pomsta: Junior a Marcel o pohromách slovenskej gastronómie!
Vilo Habo vzdal hold obrovskej konkurencii: Gabova kniha je ešte lepšia ako moja!
Silvestrovský špeciál: Gabo Kocák vo svojej kuchyni po prvýkrát privíta hostí!
Zdravá výživa zaujíma každého: Aké trendy nasleduje Gabo Kocák?
Chcete, aby vaše sladkosti boli ešte lepšie? Skúste náš recept na domáci vanilkový cukor!