-
30.11.2014 - 07:00
Zdravá výživa zaujíma každého: Aké trendy nasleduje Gabo Kocák?
Obľúbený šéfkuchár nám prezradil, čo vyškrtol zo svojho jedálnička.
Zdravá výživa sa stáva podstatnou otázkou denne pre viac a viac ľudí. No trendy zdravej výživy sú pohyblivé a premenlivé. Čo bolo “zdravé” jeden deň, môže byť ďalši dokonca až škodlivé. Jedným z nespočetných príkladov zatracovaných a vyzdrvihovaných potravín sú vajíčka - tie sa pohybovali na škále od zakázanej po odporúčanú surovinu. My sme sa preto opýtali na názor nášho šéfkuchára a chceli sme vedieť, čo si myslí on o zdravej výžive.
Podľa Gaba Kocáka je najdôležitejšia kvalita surovín a potravín vo vašej kuchyni: ”V dnešnej uponáhľanej dobe je veľmi dôležité, čo jeme a ako jeme. Ten trend v zahraničí, biotrend sa dostáva pomaly aj ku nám. Aj u nás chcú ľudia vedieť, odkiaľ sú potraviny alebo mäso. Ľudia by sa mali o to zaujímať, odkiaľ sú potraviny. Mali by podporiť našich výrobcov a dodávateľov.” Ale aj on si dáva pozor na to, čo zje a na jeho jedálničku nájdeme niekoľko vyškrtnutých položiek. “Ja som z jedálnička úplne vyčlenil múku. Menej zemiakov a ryže a tie sacharidy. Jem veľa bielkovín, zeleniny a ovocia. Schudol som z 94 kíl na 81. Nevravím tomu dieta, ale jem s rozumom a dávam si pozor na to, čo jem,” priznáva.
Sledujte 15 min. kuchár už dnes o 17:15 na JOJke!
- 30.11.2014 - 07:00
Nemáte poruke portské víno? Vyrobte si ho doma za pár sekúnd!
Evelyn zdolala aj profi kuchára: Gabo chcel pre záchvaty smiechu zastaviť nakrúcanie!
Už ako malé dieťa sa nebál ostrých hračiek: Prachař sa v kuchyni najradšej zabáva s nožmi!
Mäso po záruke či kuchárova pomsta: Junior a Marcel o pohromách slovenskej gastronómie!
Vilo Habo vzdal hold obrovskej konkurencii: Gabova kniha je ešte lepšia ako moja!
Silvestrovský špeciál: Gabo Kocák vo svojej kuchyni po prvýkrát privíta hostí!
Chcete, aby vaše sladkosti boli ešte lepšie? Skúste náš recept na domáci vanilkový cukor!
Pýtaš sa na Facebooku: Prečo mi Gabo Kocák tyká?