Predjedlo: Zavýjanie z hĺbin

Predjedlo: Zavýjanie z hĺbin

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny: Morský vlk filet 500 g, Soľ - 70 g, Voda - 1 l

Postup:

Soľ rozmiešame vo vode a vyrobíme si lak. Rybu vložíme do láku na 8“ potom ju vyberieme a opláchneme studenou vodou. Po umytí vyberieme kosti ak sa vo filete nejaké nachádzajú. Rybu nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónom

Salsa: 

Suroviny: Uhorka - 1 ks, Jablko granny smith - 2 ks, Šalotka - 50 g, Kôpor - 5 g, Citrón - 1 ks, Limetka - 2 ks, Jalapeno paprička - 1 ks, Soľ - podľa potreby, Korenie biele - podľa potreby

Postup:

 Do misky odšťavíme citrón. Do citrónovej šťavy nakrájame jablko na malé kocky aby nám nesčernalo. Uhorku nakrájame na rovnaké kocky ako jablko. Kôpor nasekáme na jemno. Jalapeno nasekáme na jemno. Jablká vyberiem zo šťavy. Všetky suroviny spolu zmiešame a dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou podľa potreby

Chrenový kefír: 

Suroviny: Kefír - 200 ml, Čerstvý chren - 50 g, Mlieko - 100 ml, Soľ - podľa potreby, Korenie - podľa potreby, Citrón - 1 ks, Xanthanová guma - podľa potreby

Postup: 

Očistený chren nastrúhame na jemno a namočíme ho cez noc do mlieka. Na druhý deň chren vycedíme z mlieka. Chren rozmiuxujeme spolu s kefírom, podľa potreby pridáme citrón, soľ a korenie. Rozmixovanú zmes potom vycedíme cez jemné sitko.

Zdroj fotky TV JOJ

Chips z bravčovej kože: 

Suroviny: Bravčová koža - 100 g

Postup:

Bravčovú kožu rozvaríme vo vode. Kožu vyberieme a očistíme ju od tuku. Kožu sušíme 12-16 h v sušičke alebo v trúbe na maximálne 80 dokým nebude tvrdá a vysušená ako chips. Kožu vysmažíme v oleji pri 190 - 220 st. 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať