Predjedlo: Patrón Španielska vo Francúzsku

Predjedlo: Patrón Španielska vo Francúzsku

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Mušle Sv. Jakuba: 10 ks mušlí Sv. Jakuba, PL maslo, soľ a korenie

Zelerová Remuláda: 250 g zeler, nakrájaný julienne, 100 g crème fraîche, 1 PL dijon. horčice, 1 PL citrónová šťava

Hľuzovková pena: 2 PL hľuzovkový olej, Soľ, čierne korenie, 150 ml mlieko

Citrusový gél a nakladaný fenikel: 100 ml pomarančová šťava, 100 ml citrónová šťava, 2 g agar, 1 malý fenikel nakrájaný, 100 ml biely vínny ocot /sherry vínny ocot, 50 ml voda, 20 g cukor, štipka soli, 1 hviezdička aníz

Ozdoba: mikrobylinky alebo jedlý kvet

Evamária Budáčová

Evamária Budáčová

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Mušle:

Osušiť utierkou prebytočnú vodu, na horúcej panvici s troškou oleja zatiahnuť z jednej strany cca 1,5 minúty, pridať maslo, otočiť a zatiahnuť z druhej strany. Nechať oddýchnuť, osoliť a okoreniť.

Zelerová remuláda:

Zeler nakrákame na rezance, pridáme dijónsku horčicu, crème fraîche, citrónovú šťavu a hľuzovkový olej - pastu. Odložíme do chladničky aspoň na 30 minút.

Hľuzovková pena:

Zohreje memlieko, pridáme hľuzovkový olej, prípadne soľ a korenie podľa chuti – premixovať mixérom alebo nabiť do fľaše a urobiť espumu.

Citrusový gél:

Džúsy z citrusov zmiešať, pridať agar a premixovať ponorným mixérom. Nechať vychladnúť.

Nakladaný fenikel:

Zohriať vodu, vínny ocot, aníz, cukor a soľ a preliať fenikel zmesou. Nechať odstáť.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať