Polievka: Popolavý začiatok

Polievka: Popolavý začiatok

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Polievka zo spálených zemiakov:

Zemiaky 1 kg
Mlieko 600 ml
Smotana 500 ml
Maslo 100 g
Cibuľa 1 KS
Vajcia žĺtka 5 KS
Soľ
Korenie
Cukor
Ocot
Creme fraische 120 g
Slanina 100 g
Muškátový orech

Zdroj fotky TV JOJ

Recept:

Zemiaky upečieme v ohnisku, dôkladne ich očistíme. Na masle orestujeme cibuľu a pridáme na kocky nakrájané zemiaky, ochutíme soľou, korením a muškátovým orechom. Zalejeme vodou, mliekom a varíme približne 35 minút. Nakoniec zjemníme smotanou a maslom. Dáme do termomixeru zmixovať. Prelejeme do hrnca a dochutíme sladko-kyslým zvarom, ktorý sa skladá z octu a cukru 50/50. Tanier Na tanieri bude servírované sušené žĺtok, ktoré si vyťukneme do zmesi soli a cukru a necháme cez noc vyschnúť. To nastrúhame na ňok z krémového syru. Pridáme zemiaky nakrájané na brunoise (brunoa-malé kocky), slaninový prach a pažítkový olej. Polievku budem zalievať čašníkom/ alebo rakničkou.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať