Predjedlo: Svätý pod zemou

Predjedlo: Svätý pod zemou

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Espuma:

Zemiaky 400 g

Smotana na šľahanie 200 ml

Šalotka

Tymian

Soľ, korenie

Pečieme zemiaky. Šalotku udusíme na masle. Všetko spolu uvaríme a dochutíme. Rozmixujeme, precedíme a dáme do sifónu.

Zdroj fotky TV JOJ

Farebné zemiaky:

Fialové zemiaky 150 g

Sladké zemiaky 150 g

Topinambury 150 g

Formované zemiaky blanšírujeme.

Mušle Sv Jakuba:

Mušle 200 g

Maslo 50 g

Tymian

Cesnak 2 strúčiky

Soľ, korenie

Citrón

Mušle opražíme na rozohriatom panvicu.

Chips (topinambury):

Topinambury 200 g

Olej 1 l

Omáčka z Údeného masla:

Šalotka 120 g

Úd. Maslo 250 g

Biele víno 3 dcl

Citrónová tráva 1 kus

Šalotku a biele víno zredukujeme spolu s cit.t rávou., precedíme a do redukciu pomaličky primiešame studené maslo. Osolíme okoreníme a dochutíme citrónom a kaviárom.  

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať