Predjedlo: Sultánová posledná večera

Predjedlo: Sultánová posledná večera

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie: 

Na cesto:

110 g múky 00, 55 g semolíny, 2 vajcia + 1 žĺtok, štipka soli

Na plnku:

200 g ricotty, 80g prosciutta, 3-4 datle, 1/2 ČL čierne korenie, štipka muškátového orechu, ½ ČL sumac, 1/2 ČL soli

Na tahini omáčku:

50 ml tahini, 180 ml šľahačkovej smotany, 6 konfitovaných cesnakov, soľ

Na ozdobu:

opražené pistácie, najemno nastrúhaný sušený vaječný žĺtok

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Na cesto si zmiešame všetky ingrediencie a ručne vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme oddychovať aspoň pol hodinu v chladničke. Odležané cesto vyvaľkáme pomocou strojčeka na cesto a tenké cesto. Na plnku si zmiešame všetky ingrediencie. Na plát cesta si vyznačíme miesta, kde budeme dávať plnku. Z plnky si vytvoríme malé guličky, ktoré poukladáme na označené miesta. Prikryjeme ďalším plátom vyvaľkaného cesta a pomocou formy vyrežeme ravioly. Hotové ravioly varíme v osolenej vode cca 2 minúty a následne dáme do roztopeného masla. Na omáčku si zahrejeme tahini pastu, pridáme konfitovaný cesnak a odstavíme z plameňa. Prileje šľahačkovú smotanu a už nevaríme. Cestoviny poukladáme na tanier, polejeme omáčkou a ozdobíme.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať