Predjedlo: Premastí aj osvieži

Predjedlo: Premastí aj osvieži

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Tuniak, múka, vajíčka, maslo, olej, wasabi, soľ, korenie, cukor, kôpor, kvasnice, mlieko, limetka, pasterizované žĺtka, horčica, slanina

Postup:

Na tatarák si tuniaka nakrájame na drobné kúsky a dáme do misky. Medzi tým si urobíme majonézu spojením žĺtkov spolu so soľou, korením, horčicou a limetkovou šťavou. Do tejto zmesi prilievame olej a vyšľaháme dohusta. Po vyšľahaní pridáme najemno nakrájaný kôpor. Majonézu spojíme s nachystaným tuniakom a premiešame.

Zdroj fotky TV JOJ

Brioška:

Do nádoby si dáme hladkú múku, mlieko, kvasnice, vajcia, cukor a vypracujeme hladké cesto. Po vypracovaní zabalíme do fólie a dáme kysnúť. Po nakysnutí vypracujeme malé buchtičky potrieme žĺtkom a dáme piecť na 170 stupňov cca 10 minút.

Žĺtok:

Sous vide žĺtko si urobíme zmiešaním žĺtka so soľou a korením, zavákuujeme a dáme do sous vide na 63 stupňov po dobu 3 hodín.

Slaninový čips:

Vypečieme si výpekovú slaninu ktorú rozmixujeme spolu s múkou, vaječným bielkom a maslom. Pridáme soľ a rozmixujeme. Po rozmixovaní prepasírujeme cez sitko a dáme do formy. Pečieme na 170 stupňov 6-7 minút.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať