Predjedlo: Vnútorná láska

Predjedlo: Vnútorná láska

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Cesto na tartaletky:

· Špaldová muka

· Vaječné žĺtka

· Dijonská horčica

· Olivový olej

· Voda

· Soľ

· Cukor

Postup:

Všetky suroviny spolu spracujeme do hladkého cesta, chvíľku necháme cesto odležať, následne ho vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm, vykrojíme tvary a pečieme vo formách na tartaletky pri teplote 150 °C cca 30 min.

Zdroj fotky TV JOJ

Ragú z teľacieho srdca:

· Teľacie srdce

· Šalotka

· Mrkva

· Zeler

· Demiglace

· Hrubozrnná horčica

· Maslo

· Soľ

· Čierne mleté korenie

· Panko strúhanka

· Citrón

· Petržlenová vňať

· Nakladaný karfiol

· Lupienková soľ

Postup:

Teľacie srdce očistíme naložíme do soľného roztoku, potom opláchneme. Grilujeme na panvici alebo grile ako steak, necháme chvíľku odležať. Pripravíme si základ zo šalotky a zeleniny nakrájanej na malé kocky, pridáme demiglace, chvíľku podusíme, dochutíme a zjemníme maslom. Strúhanku opražíme na oleji, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a nasekanú vňať. Tartaletku dekorujeme fritovanou hrubozrnnou horčicou, nakladaným karfiolom a mikrobylinkami.

Ragu z hovädzích držiek:

· Varené hovädzie držky

· Cibuľa

· Sladká paprika

· Drvené chilli

· Majorán

· Paradajkový pretlak

· Pečená paprika- kápia

· Jalapeno

· Cesnak

· Olivový olej

· Petržlenová vňať

· Vyprážaná hrubozrnná horčica

· Pražená strúhanka

· Soľ

· Korenie

· Citrón

Postup:

Na cibuľovo-paprikovom základe orestujeme nasekané držky, pridáme paradajkový pretlak, štipku chilli, soľ a korenie, dusíme do mäkka. Ragú dochutíme majoránkou a cesnakom. Časť držiek vyfritujeme v oleji do chrumkava. Z pečenej papriky, jalapena, cesnaku, cibule, oleja a citrónovej šťavy si pripravíme salsu, z ktorej polovicu rozmixujeme na pyré. Tartaletku naplníme s ragú, so salsou a pyré. Zazdobíme strúhankou, mikrobylinkami a horčicou.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať