Dezert: Zmrznuté z kosti

Dezert: Zmrznuté z kosti

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Čokoláda biela 100 g

Mascarpone 100 g

Cukor 50 g

Smotana 33 % 4 dcl

Upečená cvikla 1 ks

Višne 150 g

Agar 3 g

Kardamón pp

Kokos 50 g

Hladká múka 25 g

Vajcia 4 ks

Cukor 50 g

Čokoládový sprej 1 ks

Kokosové mlieko 100 g

Bazalka pp

Citrónová tráva 1 ks

Želatína 5 g

Mlieko 2 dcl

Špikové kosti 300 g

Jogurt 100 g

Na ozdobu:

Bylinky a kvietky

Pečená čokoláda

Cviklový chips

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Z kokosu, múky, cukru a vajca si upečieme korpus, ktorý si vykrojíme do tvaru kruhu. Žĺtka si vyšľaháme na pare s cukrom, primiešame mascarpone a roztopenú bielu čokoládu. Po vychladnutí pridáme vyšľahanú šľahačku. Z ½ višní, cukru a agaru si uvaríme gél, ktorý vyšľaháme na jemné pyré. ½ višní nasekáme nadrobno, pridáme nakrájanú cviklu a primiešame časť pyré a dochutíme kardamónom. Nabijeme do silikónovej formy a zamrazíme. Do formičky vložíme kokosový korpus, čokoládový mousse a višňovo cviklovú guličku. Zachladíme a nastriekame čokoládovým sprejom a necháme temperovať v chladničke. Dozdobíme zvyškom višňového gélu. Kokosové mlieko zohrejeme s cukrom, smotanou, pridáme bazalku, citrónovú trávu a necháme lúhovať. Po vyluhovaní zmes scedím, pridáme želatínu a necháme schladiť vo formičke. Špikové kosti opečieme na drevenom uhlí na 90 °C po dobu 1 hod. Po upečení špik vyberieme z kostí a privedieme smotanu a mlieko do varu. Do teplej zmesi pridáme žĺtka s cukrom, jogurt a zahrejeme na 82 °C. Zmrzlinu rozmixujeme a precedíme cez sitko a mrazíme. Pred servírovaním zmrzlinu vyšľaháme v stroji.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať