-
05.02.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Dezert: Zmrznuté z kosti
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
Čokoláda biela 100 g
Mascarpone 100 g
Cukor 50 g
Smotana 33 % 4 dcl
Upečená cvikla 1 ks
Višne 150 g
Agar 3 g
Kardamón pp
Kokos 50 g
Hladká múka 25 g
Vajcia 4 ks
Cukor 50 g
Čokoládový sprej 1 ks
Kokosové mlieko 100 g
Bazalka pp
Citrónová tráva 1 ks
Želatína 5 g
Mlieko 2 dcl
Špikové kosti 300 g
Jogurt 100 g
Na ozdobu:
Bylinky a kvietky
Pečená čokoláda
Cviklový chips
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Z kokosu, múky, cukru a vajca si upečieme korpus, ktorý si vykrojíme do tvaru kruhu. Žĺtka si vyšľaháme na pare s cukrom, primiešame mascarpone a roztopenú bielu čokoládu. Po vychladnutí pridáme vyšľahanú šľahačku. Z ½ višní, cukru a agaru si uvaríme gél, ktorý vyšľaháme na jemné pyré. ½ višní nasekáme nadrobno, pridáme nakrájanú cviklu a primiešame časť pyré a dochutíme kardamónom. Nabijeme do silikónovej formy a zamrazíme. Do formičky vložíme kokosový korpus, čokoládový mousse a višňovo cviklovú guličku. Zachladíme a nastriekame čokoládovým sprejom a necháme temperovať v chladničke. Dozdobíme zvyškom višňového gélu. Kokosové mlieko zohrejeme s cukrom, smotanou, pridáme bazalku, citrónovú trávu a necháme lúhovať. Po vyluhovaní zmes scedím, pridáme želatínu a necháme schladiť vo formičke. Špikové kosti opečieme na drevenom uhlí na 90 °C po dobu 1 hod. Po upečení špik vyberieme z kostí a privedieme smotanu a mlieko do varu. Do teplej zmesi pridáme žĺtka s cukrom, jogurt a zahrejeme na 82 °C. Zmrzlinu rozmixujeme a precedíme cez sitko a mrazíme. Pred servírovaním zmrzlinu vyšľaháme v stroji.
- 05.02.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Dezert
Bez servítky
V Bez servítky príde k NEBEZPEČNEJ situácii: MOJSEJOVÁ utiekla z Kristíninho programu v aute!
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik