-
05.02.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Kyslomliečni moreplavci
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
Zubáč 1 ks
Homár 1 ks
Soľ 200 g
Cukor 250 g
Sójová omáčka 50 g
Med 10 g
Plátky kalerábu 5 ks
Kyslá smotana 50 g
Pažítka 20 g
Jablkový ocot 50 g
Údená slanina 50 g
Maslová hruška 1 ks
Zázvorový sirup 100 g
Rybí vývar 100 g
Kefír 1dcl 100 g
Kaviár z jesetera 10 g
Hladká múka 400 g
Maslo 150 g
Droždie 10 g
Mlieko 50 g
Žĺtka 150 g
Vajcia 2
Zdroj fotky TV JOJ
Na ozdobu:
Bylinky
Kôprový olej
Šafránový olej
Olej z kôrovcov
Postup:
Zubáča si očistíme a vykostíme. Rybie kosti dáme variť s koreňovou zeleninou, vínom a koreninami na silný vývar. Filety zo zubáča vložíme do laku, ktorý sme si pripravili zo soli, cukru a vody na 30 minút, ktorý necháme v chladničke. Po uplynutí času filety vyberieme, opláchneme pod studenou vodou, vykostíme a zbavíme kože. Z filetu urobíme rolády, ktoré pošírujeme na 50°C po dobu 30 minút. Pred servisom na roládu položíme plát údenej slaniny a zahrejeme plynovou pištoľou. Homára uvaríme v horúcej vode po dobu 5 minút. Po uvarení ho schladíme v ľadovej vode a rozporciujeme. Chvosty opekáme na drevenom uhlí a lakujeme sójovou omáčkou. Z klepiet pripravíme plnku s kyslou smotanou a pažítkou, ktoré zabalíme do marinovaného kalerábu. Maslovú hrušku očistíme a nakrájame na kocky. Kocky marinujeme v zázvorovom sirupe. Zohriate mlieko spojíme s droždím a necháme podkysnúť. Pridáme múku,1 PL cukru, 1ČL soli, maslo, žĺtka, vajcia a pripravíme jemné cesto. Necháme podkysnúť a rozdelíme na malé briošky. Briošky pečieme na 170°C – 10 minút. Kefír zmiešame so silným vývarom, zahrejeme a servírujem
- 05.02.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlo
Bez servítky
V Bez servítky príde k NEBEZPEČNEJ situácii: MOJSEJOVÁ utiekla z Kristíninho programu v aute!
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik