Predjedlo: Kyslomliečni moreplavci

Predjedlo: Kyslomliečni moreplavci

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Zubáč 1 ks

Homár 1 ks

Soľ 200 g

Cukor 250 g

Sójová omáčka 50 g

Med 10 g

Plátky kalerábu 5 ks

Kyslá smotana 50 g

Pažítka 20 g

Jablkový ocot 50 g

Údená slanina 50 g

Maslová hruška 1 ks

Zázvorový sirup 100 g

Rybí vývar 100 g

Kefír 1dcl 100 g

Kaviár z jesetera 10 g

Hladká múka 400 g

Maslo 150 g

Droždie 10 g

Mlieko 50 g

Žĺtka 150 g

Vajcia 2

Zdroj fotky TV JOJ

Na ozdobu:

Bylinky

Kôprový olej

Šafránový olej

Olej z kôrovcov

Postup:

Zubáča si očistíme a vykostíme. Rybie kosti dáme variť s koreňovou zeleninou, vínom a koreninami na silný vývar. Filety zo zubáča vložíme do laku, ktorý sme si pripravili zo soli, cukru a vody na 30 minút, ktorý necháme v chladničke. Po uplynutí času filety vyberieme, opláchneme pod studenou vodou, vykostíme a zbavíme kože. Z filetu urobíme rolády, ktoré pošírujeme na 50°C po dobu 30 minút. Pred servisom na roládu položíme plát údenej slaniny a zahrejeme plynovou pištoľou. Homára uvaríme v horúcej vode po dobu 5 minút. Po uvarení ho schladíme v ľadovej vode a rozporciujeme. Chvosty opekáme na drevenom uhlí a lakujeme sójovou omáčkou. Z klepiet pripravíme plnku s kyslou smotanou a pažítkou, ktoré zabalíme do marinovaného kalerábu. Maslovú hrušku očistíme a nakrájame na kocky. Kocky marinujeme v zázvorovom sirupe. Zohriate mlieko spojíme s droždím a necháme podkysnúť. Pridáme múku,1 PL cukru, 1ČL soli, maslo, žĺtka, vajcia a pripravíme jemné cesto. Necháme podkysnúť a rozdelíme na malé briošky. Briošky pečieme na 170°C – 10 minút. Kefír zmiešame so silným vývarom, zahrejeme a servírujem

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať