Dezert: William Tell

Dezert: William Tell

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

mlieko 150 ml
vanilkový lusk 1 ks
cukor 40 g
žĺtky pasterizované 40 g
smotana 100 ml
brie 100 g
mlieko plnotučné 150 ml
smotana 100 ml
biela čokoláda 50 g
plátková želatina 2 ks
cukor 50 g
mletá škorica 10 g
karpatské brandy 100 ml
zemiakový škrob 20 g
jablká 2 ks
čokoláda 100 g
smotana 100 ml
želatína 1 ks
jablkový juice 200 ml
práškový cukor 50 g
bielka 50 g
hladká múka 50 g
maslo 50 g
bylinky na ozdobu
lyofilizované ovocie 30 g

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Mlieko povaríme so smotanou, žĺtky vyšľaháme s cukrom. Zmiešame s mliekom, pridáme žĺtky, dáme do zmrzlinovača a urobíme zmrzlinu. Mlieko zvaríme so syrom a čokoládou, rozmixujeme a pridáme napučanú želatinu. Všetko zmiešame s vyšľahanou smotanou a dáme do formy zamraziť. Z vody a cukru urobíme karamel, pridáme nakrájané jablká, škoricu a KB. Podusíme, zahustíme škrobom, dáme do formy zamraziť. Čokoládu rozohrejeme, rozpustíme si napučanú želatinu v troche smotany a všetko zmiešame s vyšľahanou smotanou. Pridáme mletú škoricu a touto zmesou polejeme zamrazené jablká. Necháme stuhnúť v chladničke. Jablkový juice si zredukujeme, z časti urobíme jablkové želé, necháme vychladiť. Z rozpusteného masla, bielku, hladkej múky a cukru si urobíme cesto, ktoré dáme do silikónových foriem. Pečeme chipsy, 170C, 7 minút

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať