Predjedlo: Neoverená novinárska správa

Predjedlo: Neoverená novinárska správa

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

kačacie prsia 2 ks
cukor 200 g
soľ 200 g
žĺtok 3 ks
hladká múka 100 g
panko strúhanka 100 g
vajce 2 ks
mlieko plnotučné 30 g
kačacie stehná 2 ks
kačacia masť 500 g
zázvor 100 g
soľ
žĺtok 100 g
olej repkový 400 g
soľ 5 g
cukor 5 g
horčica 20 g
ryžový ocot 10 g
koriander čerstvý 50 g
olej repkový 100 g
hoisin omáčka 50 g
biely sézam 30 g
uhorka šalátová 100 g
rapíkatý zeler 100 g
hladká múka 350 g
kačacia masť 100 g
cukor 20 g
soľ 8 g
vajce 1 ks
sušené droždie 7 g
mlieko 150 g
ryžový ocot 100 g

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Kačacie prsia zbavíme kože, naložíme do zmesi cukru a soli na 24 hodín. Vysušené prsia opláchneme, vysušíme utierkou a krájame na tenké plátky. Kožu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme, ku koncu pridáme trochu mlieka. Žĺtky dáme do misky a tiež zasypeme zmesou cukru a soli na 4 dni. Následne ich opláchneme a dáme na papier na pečenie a sušíme v trúbe na 70 stupňov na 2 hodiny. Žĺtky po vysušení nakrájame na tenké plátky. Kačacie stehná prepolíme, osolíme a vložíme do rozohriatej masti s nakrájaným zázvorom. Pomaly varíme, konfitujeme do zmäknutia. Mäkké kačky natrháme a urobíme z mäsa guličky, obalíme v múke, vajci a panko strúhanke, vysmažíme. Žĺtky šľaháme, postupne prilievame olej až vznikne majonéza. Pridáme horčicu, ryžový ocot a dochutíme. Zo základnej majonézy pripravíme koriander majonézu, pridáme do nej koriander olej a hoisin majonézu, do základnej majonézy pridáme hoisin omáčku. Zázvor si nakrájame na kocky a dáme variť s cukrom, vodou a ryžovým octom do zmäknutia. Uhorku a rapíkatý zeler nakrájame, ochutíme soľou, ryžovým octom a cukrom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať