Dezert: Formikárium na snehu

Dezert: Formikárium na snehu

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

250 g plnotučný tvaroh
50 g maslo
100 g polohrubá múka
2 vajcia
Mrazené ovocie (dozdobenie)

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Tvaroh, jemne nahraté maslo, múku a vajcia miešame, kým nám nevznikne cesto. Do vriacej vody pridávame guľôčky a varíme približne 5 minút.

Maková poleva:

3 dcl mlieko
50 g maslo
100 g mletý mak
Škorica
Med
Citrónová kôra

Postup:

Do horúceho mlieka pridáme maslo, ktoré necháme v mlieku. Následne pridáme mak, škoricu, med a citrónovú kôru a spolu miešame. Guľôčky zalejeme a servírujeme s ovocím.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať