Dezert: Misa? Misu? Miso?

Dezert: Misa? Misu? Miso?

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

dlhé piškóty, káva podľa chuti, práškový cukor, trstinový cukor, 6 vajec , 500 gramov mascarpone, amareto, kakao

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme hustú penu. Potom pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém. Na dno pripravenej nádoby (asi 30 x 30 x 10 cm) poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej horúcej kávy zmiešanej s amarettom. Na piškóty rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškót, rozotrieme na ne druhú polovicu krému, uhladíme a niekoľkokrát zľahka udrieme nádobou o kuchynskú dosku, aby sa krém dostal rovnomerne medzi vrstvy piškót. Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaom a nakrájame na porcie.

 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať