Predjedlo: Zredukovaný luxus

Predjedlo: Zredukovaný luxus

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

vajcia

zemiaky

maslo

kurkuma

parmezán

petržlenová vňať

soľ

čierne korenie

dijónska horčica

ocot

slnečnicový olej

čierny kaviár

žerucha

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Zapneme Sou vide stroj a zohrejeme vodu na 71 °C, do nej ponoríme celé vajíčka na 25 minút. Zemiaky očistíme, rozštvrtíme a dáme do kuchty variť s trochou vody na 8 minút. Nastrúhame si parmazán a nakrájame petržlenovú vňaťku. Uvarené zemiaky v hrnci dochutíme soľou, kurkumou, maslom, zamiešame aj s parmazánom a necháme prikryté v hrnci. Po 2 minútach ešte pridáme petržlenovú vňaťku. Vajíčka po 25 minútach vyberieme, opatrne rozbijeme a vylejeme do misky. Žĺtka opäť opatrne očistíme a v inej miske necháme plávať v stále teplom vodnom kúpeli. Pripravíme si majonézu: bielka z vajíčok dáme do vysokej nádoby (budeme v nej mixovať), pridáme soľ, horčicu, ocot a rozmiešame. Potom za stáleho miešania cícerkom prilievame olej až do zhustnutia. Servírujeme ukladaním na tanier v postupnosti majonéza, zemiaky, kaviár, vajíčko, žerucha

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať