Predjedlo: Svätý s drevákmi

Predjedlo: Svätý s drevákmi

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Mušle sv. Jakuba

50 g sadla

50 g masla

5 žĺtkov

Šťava z ½ citróna

Soľ a biele korenie

80 g masla

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Musle si osušíme a posolíme, posypeme jemne korením. Na poriadne rozpálenú panvicu si dáme sadlo a 1 minútu z každej strany pečieme mušle. Keď sú hotové pridáme maslo a ešte krátko opečieme. Do vysokej nádoby si dáme žĺtky, soľ, korenie a rozmixujeme ponorným mixérom. Medzitým si roztopíme maslo a pomaly počas mixovania primiešame. Vznikne nám hustá omáčka.

Ozdoba:

olej, múka a voda – všetko spolu rozmixujeme, pridáme zelené potrav. farbivo. Riedke ako keby palacinkové cesto, potom pečieme na panvici ako dekor.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať