Predjedlo: Údené bez šibačky

Predjedlo: Údené bez šibačky

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

250 g tvarohu hrudkového plnotučného

300 g hladkej múky špeciál

2 celé vajcia

30 g masla

1 ČL sódy bikarbóny

trošku rumu, štipka soli, štipka cukru

kyslá smotana 200 ml

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Cesto má byť lepkavé… Vypracujeme si ho a necháme postáť cca 30 minút … Až po tom si cesto vyvaľkáme , vykrojíme a smažíme na bravčovej masti “do ružova", kým cesto odpočíva, si pripravíme krém, ktorý sa skladá z Créme fraîche, strúhaný chren, trošku soli, šľahačkovú smotanu a vyšľaháme do peny. Pred servírovaním si fánky potrieme semienkovou horčicou, pridáme chrenovú penu, chipsy z údenej slaninky, vyzretý ovčí syr a bylinky. Fánky si môžeme pripraviť aj na sladko, a to tak, že si ich po vysmažení obalíme vo vanilkovom práškovou cukre.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať