Predjedlo: Pleseň v šatke

Predjedlo: Pleseň v šatke

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Na cestoviny:

• 200 g hladkej múky

• 2 vajíčka

• 2 lyžice olivového oleja

• voda (podľa potreby)

• soľ

Na plnku:

• 1 hruška

• 100 g gorgonzoly

• 50 g parmezánu (strúhaného)

Na omáčku:

• 1 hruška (nasekaná)

• 2 lyžice masla

• 100 ml červeného vína

• 200 ml smotany na šľahanie

• soľ

• štipka kajenskej papriky

• 30 g píniových orechov

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

1. Príprava cesta:

• Všetky ingrediencie na cestoviny (múku, vajíčka, olivový olej, soľ) zmiešame v miske a postupne pridávame vodu, kým nezískame elastické cesto.

• Cesto zabalíme do fólie a necháme 10 minút odležať.

2. Príprava plnky:

• Hrušku ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

• V miske zmiešame hrušku, gorgonzolu (natrhanú na malé kúsky) a strúhaný parmezán. Dobre premiešame, aby sa plnka spojila.

3. Tvorba tortellini:

• Cesto vyvaľkáme na tenký plát (asi 1–2 mm hrubý) a nakrájame na štvorce (8x8 cm).

• Na každý štvorec dáme trochu plnky.

• Zložime štvorce do tvaru trojuholníkov, následne rohy spájame a vytvárame tortellini.

4. Varíme tortellini:

• V hrnci privedieme k varu osolenú vodu.

• Tortellini opatrne vložíme do vriacej vody a varíme 7–8 minút, kým nevyplávajú na povrch.

5. Príprava omáčky:

• Na panvici roztopíme maslo a orestujeme nasekanú hrušku, kým nezmäkne (asi 2-3 minúty).

• Pridáme červené víno a necháme ho vypariť, aby sa alkohol odparil.

• Potom pridáme smotanu na šľahanie, soľ a kajenskú papriku. Necháme omáčku jemne redukovať, kým nezhustne (asi 5-7 minút).

• Omáčku rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko, aby bola hladká.

6. Dokončenie:

• Na suchej panvici opražíme píniové orechy, kým nebudú zlatohnedé.

• Uvarené tortellini prepláchneme studenou vodou a servírujeme na tanier.

• Na tortellini nanesieme hruškovo-vínovú omáčku a posypeme opraženými píniovými orechmi.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať