Predjedlo: Lietajúce zlato na Eiffelovke

Predjedlo: Lietajúce zlato na Eiffelovke

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

60 g šalotka

5 g tymian

300 g kačacia pečeň

50 g maslo

150 g sladké víno (madeira/ portské)

2 x vajce

10 g soľ

100 g šľahačka 30 %

10 g sójová omáčka

Postup:

Šalotku si nakrájame na menšie časti, pridáme tymian a zalejeme vínom. redukujeme na malom ohni kým nám zostane cca 40 g kvapaliny, kačaciu peceň nakrájame na menšie kocky, do misky si dáme kačaciu peceň, maslo, vajcia, soľ, sójovú omáčku a na pare za stáleho miešania varíme, kým sa nám všetko spoji do súvislej hmoty, varíme cca 4-6 minút a dávame pozor, aby sa to neprevarilo a nevznikli hrudky, pridáme šľahačku, poriadne rozmixujeme a dáme zachladiť do chladničky, premiešame a dáme do cukrárskeho sečku, pripravené na použitie.

Zdroj fotky TV JOJ

Brioška:

300 g polohrubá muka

200 g hladka muka

40 g cukor

10 g soľ

1 x droždie

120 g maslo

200 ml mlieko

1 x vajce

2 x vaječný žĺtok 

Postup:

Do zohriateho mlieka vložíme drozdie a cukor. necháme podkysnúť. do mixéra na cesto vložíme všetky suché suroviny a povolené maslo, nalejeme tam mlieko s droždím a necháme v stroji vymiesiť, cesto necháme podkysnúť cca 30 minút, vypracujeme cesto od nadbytočného vzduchu a vložíme do formy vytretej maslom, necháme podkysnúť, kým cesto stupne nad úroveň formy, pečieme 35-40 na 180 C do zlatista.

Malinový gél:

250 g malinové pyré

150 g voda

1 x limetová šťava

6 g agar

20 g cukor

Postup:

všetky suroviny spojíme a necháme prevrieť, necháme vytuhnúť v chladničke. Premixujeme.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať