-
12.12.2024 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Kelímok na fashion paradise
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
Kysnuté cesto:
250 g hladká múka špeciál, 1 lyžica kryštálový cukor, 1 čajová lyžička soli, 1 lyžica oleja, 2 dcl mlieko
Kvások:
3/4 droždie, 3 dcl mlieko, 2 čajové lyžičky cukru
Poleva:
1 pochúťková smotana, 1 čajová lyžička olej, 1 vajce, pol čajovej lyžičky soli
Hráškový krém na vrch koláča:
pol balenia mrazeného hrášku, štipka soli
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Múku preosejeme do misky a pridáme cukor, soľ a olej. Keď sa nám spraví kvások, vylejeme ho do misky s múkou. Rozdrvené droždie spolu s mliekom a cukrom zohrejeme na ohni len na vlažnú teplotu. Potom dáme preč z ohňa a vylejeme do šálky a necháme ho bokom nech nám vznikne kvások. Tento kvások vylejeme do misky s múkou. Trochu mixérom premiešame a pridáme mlieko. Keď cesto bude vymiešané tak ho posypeme troškou múky a necháme v zakrytej mise nakysnúť cca 30 min. Keď bude cesto nakysnuté dáme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho a presunieme na vymastený plech. Smotanu zmiešame s olejom, soľou a vidličkou rozšľahaným vajcom. Túto polevu rovnomerne vylejeme na plech. Celé cesto popicháme vidličkou a dáme do rozohriatej rury 180 stupňov piecť cca na 30 minút. Po upečení koláč necháme vychladnúť a potom z neho vykrajujeme okrúhlym vykrajovatkom krúžky. Tieto krúžky dozdobíme na povrchu hráškovým krémom. Krém si pripravíme tak, že uvaríme hrášok v hrnci a následne rozmixujeme mixérom. Necháme vychladnúť a pomocou cukrárskeho sáčku zdobíme povrch koláča. Na ozdobenie pridáme pažítku a mikro hrášok.
- 12.12.2024 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlo
Bez servítky
V Bez servítky príde k NEBEZPEČNEJ situácii: MOJSEJOVÁ utiekla z Kristíninho programu v aute!
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik