Pouličné jedlo vníma väčšina Slovákov len ako pomerne lacnú možnosť ako sa rýchlo najesť, keď si nestíhame sadnúť do reštaurácie. Na tieto typy jedál sa mnohí pozerajú cez prsty a predstavujú si prepálený olej, v ktorom sa bez výmeny smažia niekoľko dní rezne spolu s hranolkami či zelenina pofidérnej kvality. Iste, aj s takýmto jedlom máme skúsenosti.
Čím ďalej, tým viac však prevádzkovateľom street food stánkov záleží na vysokej kvalite, na čerstvosti a na originalite. Ukáže sa to aj v novom magazíne Gurmáni ulice, v rámci ktorého si posvietia na street food, alebo po slovensky - na pouličné jedlo, trojica známych mužov: Jaro Slávik, Ludwig Bagin a Michal Nemtuda. V magazíne budú tieto slávne osobnosti navštevovať slovenské, ale aj zahraničné mestá a budú ochutnávať a hodnotiť, ktoré jedlo z ulice je to najlepšie.