-
26.01.2020 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/LF
Jedlo len pre silné žalúdky: Odpadnete, akú „špecialitu“ slávni muži ochutnali!
Magazín Gurmáni ulice v najnovšej časti zavíta na gastro festival do českého Zlína. Tam naši moderátori Jaro Slávik a Ludvig Bagin okoštujú naozaj netradičný pokrm, ktorý je azda len silné povahy. Veď, posúďte sami...
Štáb nového magazínu Gurmáni ulice nesmel chýbať ani na streetfoodovom festivale v Zlíne u našich českých susedov. Tam sa im podarilo naďabiť na stánok, ktorého názov veľmi jasne hovorí o tom, čo si v ňom môžete kúpiť. Volá sa totiž Brouk na talíři. Okoštovať v ňom môžete všetko, čo sa nazýva stravou tretieho tisícročia. Pripravujú totiž cvrčkov, húsenice múčiara obyčajného, priadku morušovú či škorpióny. Nápad variť a servírovať túto vysoko proteínovú stravu vznikol podľa slov majiteľa veľmi spontánne. „Ako to už pri takýchto projektoch býva – napadlo nám to v krčme. Strašne sme sa na tom smiali, že to vôbec niekto môže jesť. S receptami je to zábava, pretože máme kuchársku knihu z roku 1826 , v ktorej sú recepty na všetko. Proste, v Habsburgskej monarchii sa jedli cvrčky a iný hmyz,“ vysvetlil so smiechom majiteľ. Ako našim Gurmánom chutili húsenice či cvrčky?
To sa dozviete v magazíne Gurmáni ulice už dnes o 16:10 na JOJke!
- 26.01.2020 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/LF
- ·
- Tagy: Jaro Slávik , Ludwig Bagin , Michal Nemtuda
Pripravte si chutnú večeru za desať minút: Táto syrová chuťovka je nebíčko v papuľke!
Fit verzia klasického burgra: Z tejto mňamky si oblížete prsty, aj keď nejete mäso!
Vyšperkujte tradičnú slepačiu polievku: TIETO suroviny z nej urobia nebíčko v papuľke!
Na JOJku prichádza relácia Gurmáni ulice: Pre TOTO je na Slovensku skutočne unikátna!
Chodia celebrity len do drahých reštík? Známi muži to povedali na rovinu!
Prísny kat z Talentu ako ho nepoznáte: Takto ste Jara Slávika ešte nevideli!