-
28.03.2015 - 19:00
Dezert: Cisársky trhanec so slivkami
Suroviny :
Cesto
Hladká múka 200 g
Vajcia 6 ks ( žĺtka a bielka zvlášť)
Mlieko 300 ml
Vanilkový cukor 50 g
Soľ
Kôra z chemicky neošetreného citróna
Hrozienka 50 g
Rum
Maslo 2PL
Práškový cukor na posypanie
Slivkový rozvar
Slivky 1kg
Hnedý cukor 200 g
Škorica celá
Klinčeky 3 -4
Citrónová šťava z jedného citróna
Voda 150 ml
Postup :
Ako prvé si urobíme slivkový rozvar. Slivky umyjeme, prepolíme, odkôstkujem a pokrájame na štvrťky. Slivky vložíme do hrnca pridáme cukor, škoricu, klinčeky, vodu, citrónovú šťavu a varíme cca 25 min., kým nie sú slivky mäkké. Vyberieme škoricu a klinčeky a necháme vychladnúť .
Pripravíme si palacinkové cesto. Hrozienka si namočíme do rumu, necháme odpočívať.
Metličkou v miske spolu vymiešame žĺtka s cukrom a štipkou soli, pridáme mlieko, múku, kôru z citróna a dôkladne premiešame. Cesto necháme chvíľu odpočívať .
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.
Na panvici rozpustíme maslo, vlejeme pripravené cesto, pridáme hrozienka a pomaly pečieme. Keď je cesto z jednej strany hotové, otočíme ho upečieme aj druhú stranu.
Cesto vidličkou natrháme na kusy.
Servírujeme na plytkom veľkom tanieri posypané práškovým cukrom spolu so slivkami.
- 28.03.2015 - 19:00
Hlavné jedlo: Kráľ lesa
Skúška zvuku 3
Skúška zvuku 2
Skúška zvuku, 1 2 3
Moderátor Thomas Kamenar je šokovaný: Na aute si našiel poriadne vulgárny odkaz!
Hlavné jedlo: Domáce zemiakové lokše pre fajnšmekrov
Predjedlo: Demikát trocha inak
Lososový tatarák a pyré zo zeleru: Prinášame vám nové recepty z Fajnšmekera!