Letný HIT do rúry: Pstruha podľa Katky Jesenskej si zamilujete už po prvom súste!

Chrumkavý citrón, voňavé maslo, jemné mäsko a štipka kapár? Katka Jesenská v svojej relácii Na chalupe ukázala recept, ktorý sa stane vaším letným favoritom!

Pstruh, ako ho nepoznáte – jednoduchý na prípravu, lahodný na chuť a hotový do 20 minút. Vyskúšajte tento dokonalý letný obed alebo večeru a ohúrte aj tých najväčších gurmánov. K letu patrí ryba rovnako ako k zime, miesto kapra si však radšej vychutnajte pstruha, ktorý má lahodné mäsko.  

Budete potrebovať:

1 väčší filet zo pstruha

1 citrón

40 g masla

1 PL kapár

2 PL olivového oleja 

1 malú červenú cibuľu 

1 ČL soli (hrubozrnnej) 

1/2 ČL čierneho korenia

kôpor na ozdobenie 

čierny sezam na ozdobu 

Na chalupe

Na chalupe

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Pstruha si nasolíme a nakoreníme z každej strany. Položíme ho na pekáč. Na omáčku budeme potrebovať polovicu citróna a polovicu červenej cibule. Citrón nakrájame na kolieska, ale kôstky odstránime, cibuľu nakrájame na polmesiačiky. Do kastróla pridáme maslo, trochu ho prepečieme, ale nepripálime. Pridáme olivový olej, do kastróla hodíme citrón, ktorý opečieme do chrumkava. Keď je citrón udusený, pridáme cibuľu, posolíme, orestujeme. Až je cibuľa udusená, pridáme kapary, prevaríme to spolu. Následne nalejeme celú zmes na pstruha.

Pstruha pečieme v rúre na 160 stupňov 10 až 12 minút, keď je filet väčší, pokojne ho necháme aj 20 minút. Dokrájame si citrón, pokvapkáme rybu, opatrne s ním, kapary sú kyslé. Nakrájame aj čerstvú cibuľu. Jemne poukladáme aj s citrónom na upečenú rybu. Vložíme aj kôpor na ochutenie. Posypeme čiernym sezamom. 

Sledujte NA CHALUPE aj v lete každú nedeľu o 16:45 na JOJke!

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať