-
22.06.2025 - 02:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Vedeli ste? TÁTO zelenina chutí podobne ako mäso a je hotová za pár minút!
Baklažán – zelenina, ktorú mnohí prehliadajú, teraz zažíva svoj veľký comeback. Spojte ho s pikantnou zálievkou, čerstvými bylinkami a nečakanou ingredienciou. Vznikne chuťová explózia, ktorú budete pripravovať pravidelne. Tento jednoduchý recept prekvapí aj zarytých odporcov zeleniny!
Baklažán je celoročná rastlina, ktorá má bohatú históriu. Napriek tomu, že viacerí túto zeleninu nemusia, nájdu sa aj jeho veľkí milovníci. Výhodou baklažánu je tiež jeho rýchla príprava na teplo. Máme tu jeden chutný recept, ktorý spojíte s paradajkou a vznikne niečo, čo ste možno nikdy predtým nejedli.
Prečo baklažán pripomína mäso?
Baklažán má hustú, jemne vláknitú dužinu, ktorá po upečení alebo ugrilovaní zmäkne, ale zároveň si drží tvar - podobne ako mäso. Keď sa správne pripraví (napr. upečie v rúre alebo ugriluje), získa šťavnatú, takmer „mäsovú“ konzistenciu.
Zdroj fotky pinterest.com
Čo potrebujete?
2 baklažány
olivový olej
2 zelené paradajky
čili paprička
2 strúčiky cesnaku
šťava z polovice citróna
šťava z polovice limetky
morská soľ
čerstvý kôpor
petržlen
čierne korenie
Postup:
Baklažán prekrojíme najprv na polovicu a potom na štvrtiny. Využijeme celý baklažán. Osolíme ho a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do rúry. Kým sa pečie - pripravíme si zálievku. Základom zálievky sú pásikavé paradajky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Použijeme toľko čili papričky, koľko pikanstnosti unesieme (môžeme a nemusíme vybrať jadierka). Nasekáme si cesnak. Pridáme šťavu z polovice citróna a rovnako z limetky. Osolíme a okoreníme. Nakvapkáme olivový olej. Pridáme kôpor a petržlen - čerstvé bylinky. Baklažán vyberieme z rúry a ochutíme zálievkou.
Sledujte Na chalupe každú nedeľu o 16:45 na JOJke!
- 22.06.2025 - 02:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: baklažán , Na chalupe
Na chalupe
Skvelý recept na slaný koláč zo základných surovín: Vaša rodina už nebude chcieť nič iné!
Katarína Jesenská sa v spoločnosti ukázala s veľkým fešákom: Ľudia z nich nespúšťali oči!
Čo by robila Katarína Jesenská, keby nebola moderátorka? Odpoveď vás prekvapí!
Tajomstvo dokonalého jedla? Zabudnite na korenie, TOTO mení pravidlá hry!
Letný HIT do rúry: Pstruha podľa Katky Jesenskej si zamilujete už po prvom súste!
Katarína Jesenská si užila voľno na dokonalom mieste: Spoznáte TENTO dovolenkový raj?
Hľadáte inšpiráciu na rýchly obed a zároveň maškrtu pre deti? Skúste TENTO recept!
Hľadáte tip na rýchlu a sýtu polievku? Tento zeleninový krém je navyše plný vitamínov!