Tipy na dokonalé TRHANÉ mäso: Vyskúšajte recept z relácie Na chalupe!

Ak ste ešte neskúsili pripraviť trhané bravčové mäso doma, je najvyšší čas. V relácii Na chalupe sa dozviete nielen to, aký kus mäsa použiť, ale aj osvedčený postup, vďaka ktorému bude mäso jemné, šťavnaté a plné chuti!

V relácii Na chalupe sa naučíte nielen množstvo nových receptov, ale aj tipy, ako pripravovať niektoré pokrmy. Trhané mäso môžete pripraviť z hovädzieho či bravčového. Tentokrát to bude bravčové mäso. A ktorá časť mäsa je najlepšia na jeho prípravu? "Najvhodnejšie je pliecko, je to prerastené mäso a my potrebujeme, aby sa dlhšie pieklo a rozpadávalo sa," prezradila Katarína Jesenská v jednej z predošlých epizód Na chalupe.

Pred samotným pečením mäsa je však potrebné ho na dostatok času odložiť. Do soli a trstinového cukru na 12 až 24 hodín a poriadne zabalené do potravinovej fólie. 

trhané

trhané

Zdroj fotky unsplash.com

Suroviny na mäso:

1,6 kg bravčového pliecka 

soľ, cukor

4 mrkvy

4 cibule

3 petržlen

2 veľké hrušky

Príloha:

10 ks varených zemiakov

250 g nivy

1 rímsky šalát

4 PL majonézy

čierne korenie, soľ

Celý recept nájdete tu: 

Sledujte Na chalupe dnes o 16:45 na JOJke!

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať