Jačmenné krúpy môžu chutiť aj dobre: Skúste TENTO recept z Oravy!

Jačmenné krúpy sú surovinou, ktorá už dnes na našich stoloch nemá veľké miesto. Tento recept z Oravy však určite stojí za to vyskúšať!

Opäť vám vďaka relácii Na chalupe sprostredkujeme jeden výborný recept. Ten bude tradičný a plný chutí. S reláciou sa Katarína Jesenská v jednej z minulých epizód vybrala na Oravu, ktorá je plná chutí a inak tomu nebude ani v tomto recepte!

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

3 biele cibule

3 strúčiky cesnaku

400 g oravskej slaniny

400 g hnedých šampiňónov

200 g pasírovaných paradajok

100 ml oleja alebo domácej masti 

100 ml piva

300 ml vody na podlievanie

soľ, čierne korenie

mletá červená sladká paprika

mletá rasca

Postup:

Uvaríme si zemiaky, ktoré nakrájame nadrobno alebo postrúhame. Dávame dvakrát toľko vody ako zemiakov. Zemiaky musíme poriadne popučiť. Krúpy predvaríme, ešte ich budeme dorábať v trúbe, takže ich nerozvárame. Čím viac mäsa dáme, tým lepšie. Pridáme ku krúpom údené koleno, ďalej soľ a koreniny - jedlo ich znesie veľa. Zmiešame krúpovú zmes so zemiakmi. Pridáme vajíčka. Všetko spolu zmiešame. Zmes vylejeme na vymastený plech rovnomerne a pečieme dozlata. 

Sledujte Na chalupe dnes o 16:45 na JOJke!

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať