-
08.06.2025 - 04:44
- ·
- Autor redakcia/AB
Jačmenné krúpy môžu chutiť aj dobre: Skúste TENTO recept z Oravy!
Jačmenné krúpy sú surovinou, ktorá už dnes na našich stoloch nemá veľké miesto. Tento recept z Oravy však určite stojí za to vyskúšať!
Opäť vám vďaka relácii Na chalupe sprostredkujeme jeden výborný recept. Ten bude tradičný a plný chutí. S reláciou sa Katarína Jesenská v jednej z minulých epizód vybrala na Oravu, ktorá je plná chutí a inak tomu nebude ani v tomto recepte!
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
3 biele cibule
3 strúčiky cesnaku
400 g oravskej slaniny
400 g hnedých šampiňónov
200 g pasírovaných paradajok
100 ml oleja alebo domácej masti
100 ml piva
300 ml vody na podlievanie
soľ, čierne korenie
mletá červená sladká paprika
mletá rasca
Postup:
Uvaríme si zemiaky, ktoré nakrájame nadrobno alebo postrúhame. Dávame dvakrát toľko vody ako zemiakov. Zemiaky musíme poriadne popučiť. Krúpy predvaríme, ešte ich budeme dorábať v trúbe, takže ich nerozvárame. Čím viac mäsa dáme, tým lepšie. Pridáme ku krúpom údené koleno, ďalej soľ a koreniny - jedlo ich znesie veľa. Zmiešame krúpovú zmes so zemiakmi. Pridáme vajíčka. Všetko spolu zmiešame. Zmes vylejeme na vymastený plech rovnomerne a pečieme dozlata.
Sledujte Na chalupe dnes o 16:45 na JOJke!
- 08.06.2025 - 04:44
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Na chalupe
Na chalupe
Skvelý recept na slaný koláč zo základných surovín: Vaša rodina už nebude chcieť nič iné!
Katarína Jesenská sa v spoločnosti ukázala s veľkým fešákom: Ľudia z nich nespúšťali oči!
Čo by robila Katarína Jesenská, keby nebola moderátorka? Odpoveď vás prekvapí!
Tajomstvo dokonalého jedla? Zabudnite na korenie, TOTO mení pravidlá hry!
Letný HIT do rúry: Pstruha podľa Katky Jesenskej si zamilujete už po prvom súste!
Katarína Jesenská si užila voľno na dokonalom mieste: Spoznáte TENTO dovolenkový raj?
Hľadáte inšpiráciu na rýchly obed a zároveň maškrtu pre deti? Skúste TENTO recept!
Hľadáte tip na rýchlu a sýtu polievku? Tento zeleninový krém je navyše plný vitamínov!