-
20.04.2025 - 01:12
- ·
- Autor redakcia/AB
Neviete čo so zvyškom ÚDENÉHO mäsa? Tip z Na chalupe zabráni plytvaniu!
Relácia Na chalupe prináša nielen tipy okolo vašej chalupy, ale aj chutné recepty, ktoré pre vás prináša Katarína Jesenská s hosťami!
Tentokrát je jedlo inšpirované českou kuchyňou a ide o tradičný pokrm našich predkov. V relácii Na chalupe ste videli prípravu valašského kontrabášu, ktorý sa robil v čase, keď zostali z predošlého dňa zemiaky. Pridala sa pohánka, ďalšie suroviny a vzniklo lahodné jedlo.
Pochúťka bez plytvania
"Pohánka má byť celá, aby sa nerozvarila. Dáme do vriacej vody jeden diel pohánky a jeden a pol dielu vody. Pohánku dáme do vriacej vody a následne šupneme do trúby," prezradila miestna obyvateľka Vierka z Prostřední Pečvy. Ide pritom o tradičné jedlo z tejto obce!
Potrebujete:
500 g zemiakov
250 g pohánky
350 g údeného mäsa
100 g slaniny
1 ČL majoránky
6 strúčikov cesnaku
2 cibule
soľ
čierne korenie
Celý postup prípravy nájdete vo videu nižšie:
Sledujte Na chalupe dnes o 16:45 na JOJke!
- 20.04.2025 - 01:12
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Na chalupe , Veľká noc
Na chalupe
Skvelý recept na slaný koláč zo základných surovín: Vaša rodina už nebude chcieť nič iné!
Katarína Jesenská sa v spoločnosti ukázala s veľkým fešákom: Ľudia z nich nespúšťali oči!
Čo by robila Katarína Jesenská, keby nebola moderátorka? Odpoveď vás prekvapí!
Tajomstvo dokonalého jedla? Zabudnite na korenie, TOTO mení pravidlá hry!
Letný HIT do rúry: Pstruha podľa Katky Jesenskej si zamilujete už po prvom súste!
Katarína Jesenská si užila voľno na dokonalom mieste: Spoznáte TENTO dovolenkový raj?
Hľadáte inšpiráciu na rýchly obed a zároveň maškrtu pre deti? Skúste TENTO recept!
Hľadáte tip na rýchlu a sýtu polievku? Tento zeleninový krém je navyše plný vitamínov!