Dokonalý recept na fašiangové obdobie: FÁNKY v tejto podobe musíte vyskúšať!

Ak patríte k priaznivcom fašiangového obdobia a dodržiavate jeho zvyky a tradície, určite pripravujete aj fánky. Máme pre vás jeden nadupaný recept!

Na chalupe prináša do vašej domácnosti chutné a častokrát aj jednoduché recepty na prípravu. Hlavne vďaka vychytávkam, ako si môžete pečenie či prípravu tradičných jedál zjednodušiť. Inak to nebude ani pri recepte na fánky, ktoré mnohí pripravujú počas fašiangového či predveľkonočného obdobia, no aj Veľká noc je stále vhodná na ich konzumáciu! 

Fánky ozvláštnené tvarohom

Potrebujeme:

250 g mäkkého tvarohu 

300 g hladkej múky

150 g masla

1 a pol PL kryštálového cukru 

6 PL práškového cukru

2 vajíčka

1 a pol ČL sódy bikarbóny

2 ks vanilkového cukru

soľ 

​Pripravíme si preosiatu hladkú múku, pridáme mäkký tvaroh, maslo, cukor, sódu bikarbónu, štipku soli, celé vajíčka. Môžeme miesiť, ideálne rukami. Cesto si vyvaľkáme a vykrajujeme do kosoštvorcov. Presný návod nájdete vo videu vyššie!

Zdroj fotky TV JOJ

Sledujte Na chalupe dnes o 16.45 na JOJke!

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať